A sikeres fogyókúra titka

Ha túlsúlyosak vagyunk, először tűzzük ki a célt: az elérendő kívánt testsúlyt és alakot.

Az alig egyél, de emellett keményen sportolj típusú önsanyargatás a fogyás legkevésbé hatékony és egyben legnehezebb módja.
Aki ezt az utat követi, a legritkább esetben tud kitörni az "éhezem, sportolok, visszahízok, éhezem, sportolok, visszahízok" körforgásából.

A fogyókúra célja inkább az kell legyen, hogy a bevitt kalóriák nagy részét a szervezet ne raktározza, hanem energiává alakítsa,
valamint, hogy diétával a zsírsejtekből a zsírt kiszabadítsuk, és a kiszabadított zsírt a szervezet elégesse.

A sikeres fogyókúra akadályai

Helytelen táplálkozás

Szénhidrátok túlsúlya az étrendben

A Komplex Diéta alacsony szénhidráttartalmával, magas fehérjetartalmával egy ideális étel.

Hormonanyagcsere zavara

Hormonok csökkent működése

A hormon-anyagcserét, a hormonok működését normál szintre optimalizálja.

Zsíranyagcsere zavara

Zsír-anyagcsere a zsírok tárolása felé tolódott

Komplex Diétával a zsír-anyagcserét zsírbontásra hangolhatjuk.

Szénhidrátanyagcsere zavara

Magas vércukorszint és inzulinszint, inzulinrezisztencia

A Komplex Diéta stabillizálja a szénhidrát-anyagcserét, csökkenti a vércukorszintet és az inzulinszintet, mérsékli az inzulinrezisztenciát.

Gátolt energiafelhasználás

Fehérjékből, zsírokból szénhidrátokból az energiafelhasználás gátolt.

A Komplex Diéta tartalmazza a tápanyagokban lévő energia felhasználását segítő vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Tápanyaghiány

Az anyagcserefolyamatok nincsenek kellően ellátva a szükséges tápanyagokkal

A Komplex multivitamin tartalma támogatja az anyagcserét, ellátja a működéséhez szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

Komplex Diétával felszámolhatók a fogyás akadályai

A Komplex Diéta alapösszetétele tápanyagokban rendkívül gazdag, több mint 60 féle makro- és mikroelemmel látja el szervezetünket. Ahhoz, hogy az említett akadályok mindegyikét legyőzhessük, több mint 50 féle anyagot kellett hozzáadnunk termékhez. A Magyarországon kapható fogyókúrás készítmények döntő többsége a 6 akadály közül csupán egyre összpontosít, a többit figyelmen kívül hagyja. Sok esetben ezt az egy akadályt sem szüntetik meg teljesen, mert hiába támogatunk 1 anyagcsere folyamatot, ha a többit figyelmen kívül hagyjuk. Ha valamelyik akadálynál elakad a fogyókúra, nem tudjuk elérni a kívánt súlyunkat.

A Komplex Diéta újdonsága

Azok a fogyókúrás tabletták, melyek étkezési elvek betartása nélküli fogyást ígérnek általában hatástalanok.

A legtöbb fogyókúrás készítmény a zsíranyagcserére ható anyagokat tartalmaz. De hiába, mert ha nem csökkentjük az inzulin szintjét, nem optimalizáljuk a szénhidrát anyagcserét, akkor a zsíranyagcserét segítő anyagok hasznosulás nélkül kiürülnek szervezetünkből.

Mivel a Komplex Diéta stabilizálja a szénhidrát anyagcserét, a termékben lévő zsírbontást segítő anyagok kifejtik hatásukat.

A fogyókúra legfőbb ellensége az inzulin nevű hormon. Ha az inzulinszint magas a szervezetben, a fogyókúra meghiúsul, mert az inzulin zsírt pumpál a zsírsejtekbe, a bepumpált zsírt csapdába ejti, nem engedi, hogy a zsír a sejtekből kijusson.

Az inzulin azáltal, hogy gátolja a HSL aktivitását, megakadályozza a zsír lebontását. Mikor az inzulin "felhizlalja" a zsírsejteket, teletömi trigliceridekkel, új zsírsejteket hoz létre. Az inzulinszintet a vércukor szabályozza, a vércukorszint szénhidráttartalmú ételek fogyasztása után megemelkedik. Ha sok szénhidráttartalmú ételt fogyasztunk, vércukrunk jelentősen megemelkedik.

A szénhidrátok mennyiségén kívül a minőségükre is figyelnünk kell. A szénhidrátok minőségi mutatója a glikémiás index, ami az adott szénhidráttartalmú étel vércukoremelő hatását mutatja. A fehér kenyér glikémiás indexe 70, a főtt bab glikémiás indexe 30, ez azt jelenti, hogy azonos szénhidrátmennyiség mellett a fehér kenyér több mint 2x magasabbra emeli vércukrunkat, mint az ugyanannyi szénhidrátmennyiséget tartalmazó bab.

A 45 feletti glikémiás indexű ételeket magas glikémiás indexűnek tekinthetjük, mert ezek jelentős vércukorszint emelkedést okoznak. Ilyenek például a kenyér, burgonya, rizs, tészta. A 45 glikémiás index alattiak az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok, ezek vércukoremelő hatása csekély. A fogyókúrázóknak az az ideális étel, mely kevés szénhidrátot tartalmaz, de ez a kevés szénhidrát is alacsony glikémiás indexű kell legyen. Fogyókúra során tehát ügyelnünk kell arra, hogy az elfogyasztott szénhidrátok glikémiás indexe 45 alatti legyen.

A KOMPLEX DIÉTA ideális fogyni vágyóknak

A Komplex Diéta stabilizálja a szénhidrát-anyagcserét, jelentősen csökkenti az inzulinszintet, és hat az inzulinrezisztencia ellen.


 

Egészséges szénhidrát

Adagonkénti 7,75g szénhidráttartalmával és 26-os, alacsony glikémiás indexével kiegyenesíti a vércukorgörbét és eltünteti a vércukorgörbe hegyeit. Vércukoremelő hatása csekély, így fogyasztásakor az inzulintermelődés is jelentősen csökken.

Fehérje- és rosttartalma magas

A Komplex Diéta 38%-os fehérjetartalma és a benne lévő vízben oldható rostok a béta glukán és a glukomannán tovább laposítják a vércukorgörbét. A rostok és a magas fehérjetartalom még tovább csökkentik a vércukorszintet, így az inzulinszint is tovább csökken.

Támogatja az anyagcserét

A szénhidrát anyagcserét, a szénhidrátok lebontását a szervezetben a következő vitaminok segítik: C-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin, Folsav, Biotin, Pantoténsav, PABA , K2-vitamin, A-vitamin, és a D-vitamin. A Komplex Diéta ezeket a vitaminokat mind tartalmazza.

Csökkenti a vércukor szintet

Sok olyan túlsúlyos ember van, aki már csak magas inzulinszint mellett tudja kordában tartani vércukor szintjét. A Komplex Diétában lévő MSM, króm, cink és L-glutamin segít csökkenteni a vércukor szintet és az inzulinrezisztenciát.

Segít bejuttatni a glükózt a sejtekbe

A Vanadium-oxi-szulfát működési mechanizmusa az inzulinéhoz hasonló, ugyanazokat a szállítókat (GLUT-4 transporter-eket) stimulálja. Ezek a szállítók segítnek bejuttatni a glukózt a sejtekbe, így szintén csökkentik a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát.

Segíti a zsírégetést

A Komplex Diéta tartalmaz Omega 6, Omega 9, és Omega 3 zsírsavakat, és Omega 3-ból a legtöbbet, mert az Omega 3-ból prosztagandin-3 (PG3) keletkezik. Ez a hormonszerű anyag elősegíti a zsírok égetését, mérsékli a szervezet gyulladásos folyamatait, és csökkenti az inzulin zsíranyagcserében betöltött kedvezőtlen hatását.


 
 

A KOMPLEX DIÉTA optimalizálja a hormonrendszert

Segíti a növekedési hormon termelődését

Ellátja szervezetünket az ehhez szükséges aminosavakkal, Argininnel és Glutaminnal, ezen kívül C-vitaminnal és nyomelemekkel, a benne lévő cékla kivonat növeli az IGF1 szintjét, így megakadályozza az izomvesztést és fokozza a zsírbontást a fogyókúra alatt.

Moszatokból kivont szerves jóddal

Elhízott embereknél gyakran megfigyelhető a pajzsmirigy működés csökkenése, emiatt csökken az alapanyagcsere és a növekedési hormon szintje is. A pajzsmirigy által termelt hormonok tiroxin és triiodthyronin képződéséhez jód szükséges.

Antioxidáns védelmet nyújt

Védik sejtjeinket a benne lévő antioxidánsok: a C-vitmain, az E-vitamin, az A-vitamin, a cink, a szelén, az Alfa-Liponsav, a Q10, a Citrus Bioflavonoid, a zöldtea 90%-os polifenol tartalommal és a szőlőmag kivonat 95%-os proantocianidin tartalommal.

A KOMPLEX DIÉTA támogatja a zsírbontást

Mivel a Komplex Diéta stabilizálja a szénhidrát anyagcserét, a termékben lévő zsírbontást segítő anyagok ki tudják fejteni hatásukat.


 

Gátolja a zsírképződést

A tarkabogyóban (Garcinia Cambogia) található hidroxi-citromsav (HCA) gátolja a szervezetben a felesleges cukrot zsírrá alakító enzimet, az ATP-citrát-liázt. A tarkabogyót 1965 óta rengeteg tanulmányban vizsgálták és testsúlycsökkentő hatását egyértelműnek találták.

A zsírt az izmokba irányítja

A zsírt a karnitin molekulák szállítják az izomsejtekbe, hogy ott a Q10 segítségével eléghessen. Komplex Diéta ezért Q10-et, és a karnitin biológiailag aktív formáját acetil-L-karnitint tartalmaz. Továbbá jelentős mennyiségben megtalálható benne a lizin és a metionin is, mivel a májban és a vesében a karnitin ezekből az aminosavakból szintetizálódik.

Gátolja a raktározást

A diéta során azt szeretnénk, hogy a bevitt tápanyagok ne raktározódjanak, inkább energiává alakuljanak. Ezen átalakuláshoz számos vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szükség. Ezeket az összetevőket tartalmazza a Komplex Diéta.

Segít bejuttatni a glukózt a sejtekbe

A Komplex Diétában lévő keserű narancs, a citrus aurantium synephrin nevű hatóanyaga a tirozinhoz és a zöldtea kivonathoz hasonlóan növeli a testhőmérsékletet, ezzel gyorsítja az anyagcserét. A zöldteában lévő epigallocatechin gallate és a synephrinn emelik testünkben a noradrenalin szintjét, ezáltal növekszik energiaszintünk és gyorsul a zsírégetés.

Sikeres fogyás

Dr. Turi Attila fogyókúrás tanácsai

Kérje a 3+1 ingyenes e-mailből álló részletes diéta útmutatómat!
Ismerje meg teste működési mechanizmusait, hogy könnyen menjen a fogyás!

 Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
Ajánlott étrend >>>